Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 130 g eritilmiş tereyağı
• 3/4 su bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta sarısı
• 3, 5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• Yarım su bardağı pekmez
• Yarım çay bardağı portakal suyu
• 1 tatlı kaşığı toz zencefil
• 1 yemek kaşığı tarçın
Üzeri için;
• Beyaz grazül
Tarif:
1-Şeker ve tereyağını çırpıcı aparatıyla Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde iyice çırpın.
2-Karışıma 1 adet yumurta sarısı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin.
3-Un, kabartma tozu, tarçın ve toz zencefili ekleyip Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’in hamur yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
4-Hamur oluştuktan sonra iki parçaya bölüp Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 10 dakika kadar bekletin.
5-Çıkardığınız hamuru Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nin hamur açma aparatının en geniş ayarında açın.
6-Açtığınız hamuru tezgaha alıp yıldızlı kurabiye kalıbı kullanarak parçalar çıkartın.
7-Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serilmiş Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
8-180 dereceye ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin.
9-Pişip soğuyan kurabiyelerinizi beyaz grazül ile süsleyin.
10-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik