Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 150 g un
• 75 g esmer şeker
• 175 g tereyağı
• 100 g fıstık ezmesi
Karamel için:
• 750 ml krema
• 100 g esmer şeker
• 100 g tereyağı
Üzeri için:
• 200 g bitter çikolata
• 80 ml Hindistan cevizi yağı
Tarif:
1-Un, kakao, şeker, tereyağı ve fıstık ezmesini Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı geçirip karışım kırıntı haline gelene kadar karıştırın.
2-Hızını arttırıp karıştırmaya devam edin.
3-Daha sonra karışımı kare bir kaba alıp bastırarak taban oluşturun.
4-Önceden ısıtmış olduğunuz 180 °C’lik Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika pişirin.
5-Kremayı, şeker ve tereyağını sürekli karıştırarak Arçelik Ankastre Ocak 'ta15 dakika pişirin.
6-Karameli elde ettikten sonra tabanın üzerine döküp soğumasını bekleyin.
7-Çikolatayı ve hindistan cevizi yağını Arçelik Ankastre Ocak’ta benmari usulü eritip karamelin üzerine dökün.
8-Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırın.
9-Servis zamanı kare şeklinde dilimleyin.
10-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik