Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• Yarım su bardağı şeker
• 2 su bardağı badem sütü
• 1 tatlı kaşığı ham kakao
• 2 tatlı kaşığı çiğ toz badem
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
• 1 su bardağı çikolata
Üzeri için;
• Badem
Tarif:
1-Çikolatayı benmari usulü eritmek için Arçelik Ankastre Grion Ocak’a su dolu bir tencere alıp suyu kaynatın.
2-Cam bir kaseye parçaladığınız çikolatayı koyun ve kaseyi de tencerenin üzerine yerleştirin.
3-Çikolatayı karıştırarak eritin.
4-Bir tencerenin içine kakao, şeker, toz badem, mısır nişastası ve keçiboynuzu ununu koyup karıştırın.
5-Karışıma bir bardak badem sütünü de yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
6-Ardından tencereyi Arçelik Ankastre Grion Ocak’a alıp karıştırarak pişirmeye başlayın.
7-Kaynamaya başlayınca benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
8-1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
9-Pişirdiğiniz pudingi mini servis kaplarına paylaştırın.
10-Puding kaselerinizi soğuması için Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırın.
11-Soğuduktan sonra üzerine kırılmış badem serpin.
12-Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi ile hazırladığınız kahve ile çikolatalı pudinginizi servis edebilirsiniz.
13-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik