Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Tart hamuru için:
• 125 g tereyağı
• 2 su bardağı un
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 yumurta
Dolgusu için:
• 3 yemek kaşığı buğday nişastası
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 litre süt
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
• 1 adet ayva
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarif:
1-Ayvaları soyup ince dilimleyin.
2-Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
3-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız bir tavada iki bardak kadar su ile toz şekeri kaynatın.
4-Yarım limonun suyunu ilave edin. Kısık ateşte ayvaları 10 dakika kadar pişirin.
5-Dolgusu için; soğuk süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp iyice Arçelik Ankastre Ocak’ta orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
6-Kaynamaya yakın tereyağını ilave edin. Üzeri boncuk boncuk olduğunda pişirdiğiniz ayvaları karışıma ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
7-Tart hamuru için malzemeleri Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’e aktarın ve homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
8-22-24 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru kalıba yayın.
9-Ayvalı muhallebi karışımını kalıba dökün. Tartın üstüne dilimlediğiniz ayvalardan dizin.
10-Önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 15 dakika kadar pişirin.
11-Tart soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpin.
12-Tartınız servise hazır. Afiyet olsun!