Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 300 g kadayıf
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı bal
• Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Muhallebi için;
• 1 litre süt
• Yarım su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• 2 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 paket krem şanti
Üzeri için;
• 3 yemek kaşığı bal
• 2 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
Tarif:
1-Kadayıflı kat için tereyağını eritin.
2-Ardından kadayıfları ve şekeri ekleyin ve ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun. Kenara alıp soğumaya bırakın.
3-Muhallebisi için bir tencere alıp içerisine un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı ekleyip Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile karıştırın.
4-Birkaç dakika karıştırdıktan sonra sütü de ekleyip pişirmeye başlayın.
5-Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatıp soğumasını bekleyin.
6-Muhallebi soğuyunca içine krem şantiyi ilave edip Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırpın.
7-Kadayıfların yarısını tepsinizin tabanına iyice yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün.
8-En üste de ayırdığınız kadayıfları eşit şekilde yayın.
9-Kadayıflı muhallebinizi en az 2 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirdikten sonra küçük kareler şeklinde dilimleyin.
10-Her dilimin üzerine bal ve antep fıstığı serpip servis edin.
11-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik