Hem Tatlı Hem Ekşi: Narlı Mini Tartlar

Güncelleme Tarihi:

Hem Tatlı Hem Ekşi: Narlı Mini Tartlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2018 15:06

Lezzetli kreması ve nar tanelerinin ekşi uyumuyla damağınızda adeta bir lezzet şöleni yaşatacak!

Haberin Devamı

Malzemeler:

• 1,5 su bardağı un
• 100 g eritilmiş tereyağı
• 1 adet yumurta
• 2 çorba kaşığı pudra şekeri
• 1 çay kaşığı karbonat

Kreması için;

• 3 su bardağı süt
• 2,5 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı buğday nişastası
• 1,5 çay bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 paket vanilya
• 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için;

• Süslemek için nar

Tarif:

1-İlk olarak tart kreması için; Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız derin bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını ekleyip Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile iyice çırpın.
2-Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
3-Krema piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
4-Unu Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef kasesine eleyin.
5-Tereyağı, şeker, karbonat ve yumurtayı ilave edip Hamur Yoğurma aksesuarı ile yoğurmaya başlayın.
6-Hamuru top şeklinde kapatıp streç folyoyla sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 20 dakika dinlendirin.
7-Küçük tartölet kalıplarını yağlayıp unlayın.
8-Hamuru kalıplara ince bir şekilde yayın.
9-Hamurun üzerini çatal ucuyla yer yer delin.
10-Önceden ısıtılmış 180 °C’lik Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika kadar pişirin.
11-Soğuduktan sonra tartoletlerin üzerine kremayı doldurun.
12-Üzerlerini narla süsleyin.
13-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!