Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 5 adet yumurta sarısı
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 40 g oda sıcaklığında tereyağı
• 1 su bardağı krema
• 1 çay kaşığı vanilya özütü
• Yarım su bardağı süt
Karameli için;
• 4 yemek kaşığı esmer şeker
Üzeri için;
• Yaban mersini
• Frambuaz
• Nane yaprağı
Tarif:
1-Arçelik Ankastre Grion Ocak’a bir sos tenceresi alın. Süt ve kremayı kaynama derecesine gelene kadar kısık ateşte pişirin ve soğuması için kenara alın.
2-Yumurtaların beyaz ve sarılarını dikkatlice ayırın.
3-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine yumurta sarılarını aktarın.
4-Üzerine toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip çırpmaya başlayın.
5-Pişen ve soğuyan krema karışımını azar azar yumurtaların üzerine ekleyin ve çırpmaya devam edin.
6-Ardından oda sıcaklığında bekleyen tereyağını ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
7-Hazırladığınız karışımı küçük kaplara paylaştırın.
8-Arçelik Ankastre Grion Fırın tepsisine 1 su bardağı su ekleyin.
9-Mini kaplarınızı da tepsiye yerleştirin.
10-Önceden ısıttığınız 120 derecelik Arçelik Ankastre Grion Fırın’da yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
11-Pişen tatlılarınızı soğuduktan sonra Arçelik No Frost Buzdolabı’na En az 2-3 saat dinlendirin.
12-Servis yapacağınız zaman esmer şekeri kaselerin üzerine serpin.
13-Bir pürmüz ile kaselerin üzerine serptiğiniz şekeri yakıp karamel hale getirin.
14-Ardından kaselerin üzerini frambuaz, yaban mersini ve nane ile süsleyin.
15-Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi ile hazırladığınız kahve ile tatlınızı servis edin.
16-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik