Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
•2 su bardağı frambuaz
•2 çay kaşığı jelatin tozu
•3 yemek kaşığı soğuk su
•1,5 su bardağı krema
•340 g labne peyniri
•250 g pudra şekeri
•1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri için;
•Baston şeker
Tarif:
1-Frambuazları Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı içerisine alıp püre haline getirin.
2-Ardından çekirdeklerinden arındırmak için süzgeçten geçirin ve kenara alın.
3-Küçük bir kaseye jelatin tozunu ve 3 yemek kaşığı suyu alıp karıştırıp kenarda bekletin.
4-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde kremayı çırpmaya başlayın.
5-Üzerine pudra şekerinin ¼’ini ekleyin ve çırpmaya devam edin.
6-Ayrı bir karıştırma kabında Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile labne peyniri ve kalan pudra şekerini çırpmaya başlayın.
7-Vanilya özütünü ekleyin karıştırın.
8-Mikserin ayarını yükseltin ve yaklaşık 2 dakika boyunca hafif ve kabarık olana kadar çırpın.
9-Üzerine frambuaz püresini karıştırın ve ılık jelatin/su karışımını ilave edin ve iyice birleşene kadar karıştırın.
10-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde çırptığınız krema/pudra şekeri karışımının üçte birini kenara ayırın.
11-Kalanını frambuazlı karışımla birleştirip spatulayla söndürmeden karıştırın.
12-Bekletmeden servis kaselerine karışımı boşaltın.
13-Kenara ayırdığınız kremayı büyük bir yıldız ucu takılı sıkma torbasına aktarın.
14-Ardından tüm kaselerin üzerine sıkma torbası yardımıyla kremayı şekilli sıkın.
15-Hazırladığınız frambuazlı mousse tatlılarınızı Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırın.
16-En az 30 dakika dinlenmeye bırakın.
17-Servis etmeden önce kaselerin üzerine yılbaşı temalı baston şekerlerden rendeleyebilirsiniz.
18-Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik