Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Tabanı için;
• 1 su bardağı un
• 1/4 bardak kahverengi şeker
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tarçın
Üst katmanı için;
• 2/3 bardak kahverengi şeker
• 1 su bardağı akçaağaç şurubu
• 2 elma rendesi
• 2 büyük yumurta
• 3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
• 1/4 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı vanilya
• 2 yemek kaşığı un
• 1 su bardağı pikan cevizi
Tarif:
1-Öncelikle Arçelik Ankastre Fırın’ı 180 dereceye ısıtın.
2-Un, şeker, tereyağı ve tarçını Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’e alıp iyice karıştırın.
3-Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz 20*30 cm’lik kaba aktarın ve 5 dakika pişirin.
4-Fırından çıkardığınız kabı soğuması için kenara koyun.
5-Şeker, akçaağaç şurubu ve elma rendesini tencereye alın, Arçelik Ankastre Ocak’ta 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.
6-Derin bir kapta 2 büyük yumurtayı Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırpın. Üzerine soğumaya bıraktığınız şekerli elma karışımını ve kalan malzemeleri dökün, iyice karıştırın.
7-Karışımı kenarda beklettiğiniz hamurun üzerine dökün ve 10 dakika boyunca Arçelik Ankastre Fırın’da 200 derecede pişirin.
8-Ardından dereceyi 180’e düşürün ve 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin.
9-Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz gibi dilimleyebilirsiniz.
10-Afiyet olsun!