Çikolatalı Renkli Kek Topları

Güncelleme Tarihi:

Çikolatalı Renkli Kek Topları
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2019 14:46

Bu minik çikolatalı kek topları çok leziz! Üstelik hazırlaması da düşündüğünüz kadar zor değil. İşte yanında enfes bir kahveyle sevdiklerinize ikram edebileceğiniz çikolatalı kek topları tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

Keki için;

• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı toz şeker
• 6 yemek kaşığı kakao tozu
• 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
• 1/4 çay kaşığı tuz
• 1/2 su bardağı hindistan cevizi yağı
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı saf vanilya özütü

Çikolatalı karışım için;

• 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
• 3/4 su bardağı pudra şekeri
• 1/2 su bardağı kakao
• 2-3 çay kaşığı krema
• 1/2 çay kaşığı vanilya özütü

Üzeri için;

• 200 g bitter çikolata
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Süslemek için;

• Renkli şekerlemeler
• Beyaz çubuklar

Tarif:

1-Öncelikle kek için un, toz şeker, kakao tozu, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaseye alıp kaşıkla gelişigüzel karıştırın.
2-Hindistan cevizi yağını, yumurtaları ve vanilya özütünü Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alıp çırpmaya başlayın.
3-İyice çırptıktan sonra üzerine kasede karıştırdığınız kuru malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
4-Ardından karışımı kek kalıbına dökün.
5-Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 25-30 dakika kontrollü şekilde pişirin.
6-Kek piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
7-Çikolata karışımı için tereyağını Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alıp çırpmaya başlayın.
8-Tereyağının üzerine pudra şekeri, kakao, krema ve vanilya özütünü ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın.
9-Soğuyan keki elinizle parçalayarak bu karışımın içerisine ekleyin.
10-Oluşan karışımdan birer yemek kaşığı alarak elinizde yuvarlayın. Ardından çubukları ortasına kadar sokun ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
11-Tüm karışım bitince çikolatalı kek toplarınızı dizdiğiniz tepsiyi Arçelik No Frost Buzdolabı’nda
12-Dış kaplaması için bitter çikolata ve Hindistan cevizi yağını cam bir kaba alın.
13-Arçelik Ankastre Ocak’ta su kaynayan bir tencerenin üzerine cam kaseyi yerleştirin ve benmari usulü eritin.
14-Çikolata sosunu soğutun ve renkli şekerlemelerle birlikte tezgahın üzerine alın.
15-Buzdolabında soğuyan topları hızlıca çikolata sosuna batırın. Ardından her tarafına gelecek şekilde renkli şekerlemelerden serpin.
16-Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi’yle hazırladığınız kahve eşliğinde çikolatalı kek toplarınızı servis edebilirsiniz.
17-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!