Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
*Yarım kg iri kestane
*İki su bardağı toz şeker
*Bir buçuk su bardağı su
*İki damla limon suyu
Üzeri için;
*200 g bitter çikolata
*1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
Tarif:
1-Kestaneleri yıkayın ve içlerine zarar verilmeden üzerlerini çizin.
2-Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencereye su koyun ve kestaneleri yumuşayana kadar haşlayın.
3-Ardından süzdürdüğünüz kestaneleri parçalanmamasına dikkat edilerek dış ve iç kabuklarından ayırın.
4-Arçelik Ankastre Ocak’ta ayrı bir tencerede iki bardak toz şekerin üzerine bir buçuk bardak su ilave edilerek kaynatın.
5-Beş dakika kaynatıldıktan sonra üzerine limon suyu sıkın.
6-Soyulmuş kestaneleri dikkatlice şerbetin içine atın.
7-Kestaneler şerbeti içine çekene kadar neredeyse şerbet kalmayacak noktaya gelinceye kadar çok kısık ateşte 10 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
8-Ardından kapaklı bir kabın içine kevgir yardımı ile kestaneleri alıp koyun.
9-Tencerede kalan şerbeti de kestanelerin üzerine dökün ve ağzı kapalı kestaneleri bir gece şerbetin içinde bekletin.
10-Bütün olan kestane şekerlerini ayırıp sade olarak tüketin.
11-Çikolata kaplı kestane şekeri için, parçalanmış kestaneleri ise derin bir kabın içinde Arçelik Rose Gold Eternity El Blender’ı ile ezin.
12-Bitter çikolatayı Arçelik Ankastre Ocak’ta Hindistan cevizi yağı ile birlikte benmari usulü eritin.
13-Ezdiğiniz kestaneleri yuvarlak silikon kalıplara yerleştirip 2-3 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda iyice soğuyup biraz da donması için buzluğa atın.
14-Ardından buzdolabından çıkardığınız kestaneleri erittiğiniz çikolataya batırıp servis edebilirsiniz.
15-Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik