Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 8 adet milföy hamuru
• 2 adet greyfurt
• 2 adet portakal
• 1 su bardağı esmer şeker
• 1 adet yumurta sarısı
Muhallebisi için:
• 3 yemek kaşığı buğday nişastası
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 litre süt
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Tarçın
Hazırlanışı:
1-Soğuk süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp Arçelik Ankastre Ocak’ta iyice karıştırın.
2-Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın tereyağını ilave edin. 2
3-Üzeri boncuk boncuk olduğunda tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
4-Fırın tepsisine 4 kare milföy hamurunu koyun. Çevresini eşit şeritler halinde kesin, diğer milföy hamurlarının üstüne yumurta ile yapıştırın. Ortada havuz oluşacak şekilde dışına üst üste şeritleri yapıştırın.
5-Yumurta sarısını sürdükten sonra esmer şekeri hamurun üzerine serpin.
6-Hazırladığınız muhallebiyi milföy hamurunun üstüne dökün.
7-İnce dilimler halinde doğradığınız greyfurt ve portakalı üzerine yerleştirin.
8-Meyvelerin üzerine esmer seker ilave ettikten sonra 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da hamur kızarana kadar pişirin.
9-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik