Ortasını havuz şeklinde açıp yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve 1 yumurta sarısını ekleyip yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan bir kıvamına gelince streç filme sarıp 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
Arçelik Ankastre Ocak’a tavayı alıp pudra şeker ve balı iyice karıştırıp, düşük ateşte karamelize edin.
Kremayı ekleyip hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine iri kırılmış ceviz içini ekleyip karıştırın. Bir kenara alıp soğumaya bırakın.
Hamuru buzdolabından çıkarın. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru merdane yardımıyla tart kalıbı büyüklüğüne göre açıp kenarları yüksek olacak şekilde kalıba yerleştirin.
Üzerini yağlı kağıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 160 derece Arçelik Ankastre Fırın’da 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp yağlı kağıdı üzerinden alın cevizli harcı yayın. Damla çikolata serpin. Tekrar sıcak fırına verip 8 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın.