Malzemeler; Balkabağı katmanı:450 g kabak püresi olabilir5 çorba kaşığı esmer şeker1 çay kaşığı tarçın1/4 çay kaşığı zencefil1/8 çay kaşığı karanfil2 çorba kaşığı ağır krema Muhallebi katmanı:1 litre süt3/4 su bardağı toz şeker2 tepeleme çorba kaşığı un2 tepeleme çorba kaşığı nişasta1 adet yumurta sarısı1 paket krema1 paket vanilya Cevizli katman:3/4 bardak parçalanmış ceviz3/4 bardak parçalanmış tam buğday bisküvi Tarif:Doğranmış kabaklar Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlanır, Arçelik Rose Gold Eternity El Blenderı’yla üstünden geçilir püre yapılır.Tarçın ve esmer şeker eklenir.Ocağa muhallebi malzemeleri alınır. 1 litre süt, toz şeker, un, nişasta yumurta sarısı eklenir iyice karıştırılır. Ardından Arçelik Ankastre Ocak açılır pişirilir. Kıvam alınca kapatılır soğuması beklenir, vanilya ve krema da eklenir karıştırılır.Ardından ceviz ve bisküviler Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da çekilir.Servis bardağına önce bir iki yemek kaşığı cevizli karışım sonra balkabağı sonra muhallebi dökülür, aynı işlem tekrarlanır.Afiyet olsun! Sponsorlu içerik