Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
•250 g tereyağı
•6 adet yumurta
•2 su bardağı toz şeker
•2 su bardağı un
•1 paket vanilya
•200 g beyaz çikolata
•1 paket kabartma tozu
•1 çay bardağı frambuaz•
•1 çay bardağı yaban mersini
Kreması için;
•4 su bardağı süt
•1 paket krem şanti
•1 adet yumurta
•8 yemek kaşığı toz şeker
•2 yemek kaşığı un
•1 yemek kaşığı mısır nişastası
•1 paket vanilya
Üzeri için;
•Yaban mersini
•Frambuaz
•Nane
Tarif:
1-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde yumurtaları toz şekerle birlikte 5 dakika çırpın.
2-İçine eritilmiş tereyağı, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
3-Karışımı yağladığınız yuvarlak pasta kalıbına dökün.
4-170 derecede 35-40 dakika pişirin.
5-Pişen keki biraz dinlendirdikten sonra keki yatay olarak enlemesine ikiye kesin.
6-Oda sıcaklığındaki beyaz çikolatayı rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
7-Krem şantiyi Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde bir bardak sütle çırpıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda bekletin.
8-Kalan 3 bardak sütü Arçelik Grion Ankastre Ocak’ta kaynatın ve rendelenmiş çikolatayı içine atıp eritin.
9-Yumurta, un, mısır nişastası, şeker ve vanilyayı Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırpın ve Arçelik Grion Ankastre Ocak’ta pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
10-Soğuyunca buzdolabına aldığınız krem şantiyi ilave edin ve iki karışımı da birlikte çırpın.
11-Elde ettiğiniz kremayı önce kestiğiniz pasta tabanının üstüne sürün.
12-Kremanın üzerine frambuaz ve yaban mersini dizin.
13-Ardından diğer katı üzerine koyun ve yine her tarafına krema sürün.
14-Son olarak yanları da tamamen krema ile kapatın.
15-Pastanın üzerine karışık olarak frambuaz ve yaban mersini dizin, nane ile süsleyin.
16-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik