Tahinli & Havuçlu Kek

Güncelleme Tarihi:

Tahinli & Havuçlu Kek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 10:07

.

Haberin Devamı

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak ceviz

Üzeri için:

1 çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı:

1. Şeker ve yumurtalar iyice köpürene kadar Arçelik Eternity Mikser ile çırpılır. Yoğurt, sıvı yağ ve tahin eklenir, karıştırılır.
2. Ardından un, kabartma tozu, vanilya eklenir, karıştırılır.
3. Son olarak da ceviz ve havuç eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılır. Kek kalıbına dökülür.
4. 175 derece önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 50-55 dakika pişirilir.
5. Pişen kek üzerine tahin ve Hindistan cevizi gezdirilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!