Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 adet orta boy rendelenmiş havuç
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• Yarım su bardağı tahin
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 bardak ceviz
Üzeri için:
• 1 çay bardağı tahin
• Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
Yapılışı:
1. Şeker ve yumurtalar iyice köpürene kadar Arçelik Eternity Mikser ile çırpılır. Yoğurt, sıvı yağ ve tahin eklenir, karıştırılır.
2. Ardından un, kabartma tozu, vanilya eklenir, karıştırılır.
3. Son olarak da ceviz ve havuç eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılır. Kek kalıbına dökülür.
4. 175 derece önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 50-55 dakika pişirilir.
5. Pişen kek üzerine tahin ve Hindistan cevizi gezdirilir.