Güncelleme Tarihi:
1. Tadına Doyamazsın: Patlıcan Havyarı
Malzemeler:
• 2 adet orta boy patlıcan
• ¼ doğranmış soğan
• 2 diş doğranmış sarımsak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı acı pul biber
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 3 yemek kaşığı kavrulmuş kırmızı biber
Tarif:
1. Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerine delikler açın.
2. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 30-35 dakika közleyin.
3. Közlenmiş patlıcanları fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ardından soymaya başlayın. Soyulan patlıcanları ince ince doğrayın.
4. Doğradığınız patlıcanları 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğan, sarımsak, domates salçası ve limon suyu beraberinde Arçelik Ankastre Ocak’ta soteleyin.
5. Kavrulmuş kırmızı biberi Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı ile doğrayın ve ocaktaki patlıcan karışımına ekleyin.
6. Tuz ve pul biberi de ekleyerek spatula ile karıştırarak orta ateşte pişirin.
7. Mezeniz hazır! Kıtır ekmek dilimlerine bandırarak ve doğranmış beyaz peynir eşliğinde afiyetle yiyin!
2. Nohutun En Güzel Hali: Humus
Malzemeler:
• 2 su bardağı haşlanmış nohut
• 2 diş sarımsak
• Tuz
• Yarım limonun suyu
• Yarım su bardağı tahin
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Yarım çay bardağı su
• 1 çay kaşığından az kimyon
Süslemek için;
• Domates
• Zeytin
• Maydanoz
• Kırmızı toz biber
Tarif:
1. Bir gece önceden ısladığınz nohutları Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlayın ardından kabuklarını ayırın.
2. Haşlanmış nohutları, tahini, zeytinyağını, suyu ve tuzda ezilmiş sarımsakları Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’da püre haline getirin.
3. Katı kıvamda ise su ekleyin eğer sıvı kıvamdaysa zeytinyağı ekleyerek kıvamını koyulaştırın.
4. Sunum tabağına aldığınız humusun ortasına; kabukları soyulmuş küp küp domatesi ve çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytinleri ekleyin. Kalan zeytinleri 5. üzerine dizin, ince kıyılmış maydanozları ve kırmızı toz biberi de serpiştirin.
5. Afiyet olsun!
3. Soğan da Pek Yakışır: Zeytinyağlı Fava
Malzemeler:
• 500 gram kuru bakla
• 2 adet kuru soğan
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• Tuz
• Su
Üzeri için;
• Zeytinyağı
• Kırmızı soğan (kabaca doğranmış)
Tarif:
1. Kuru baklayı bir gece önceden ıslatın.
2. Tüm malzemeleri bir tencereye aldıktan sonra üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve malzemeler suyu tamamen çekene dek Arçelik Ankastre
Ocak’ta pişirin. Ardından Arçelik Eternity Rose Gold El Blender’dan geçirin.
3. Hazırladığınız favayı bir cam kalıba yayıp üzerini hava almayacak şekilde kapatarak oda sıcaklığında bekletin. Ardından kıvam alana dek Arçelik No Frost Buzdolabı’nda yaklaşık 1-2 saat dinlendirin.
4. Dolaptan çıkan favayı servis tabağınıza alın, kabaca doğranmış soğan ve zeytinyağı eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!
4. Tadına Doyum Olmaz: Yoğurtlu Yeşillikli Tarator
Malzemeler:
• 3,5 su bardağı yoğurt
• 3 orta boy salatalık
• Dereotu
• Kişniş yaprakları
• Maydanoz yaprakları
• 2 diş sarımsak
• 20 gram ceviz
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
Tarif:
1. Kişniş yaprakları, maydanoz yaprakları ve dereotunu ince ince doğrayın.
2. Cevizleri Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’dan geçirin.
3. Salatalıkları uzunlamasına rendeleyin.
4. Sarımsakları ince ince kıyın.
5. Salatıklara tuz ve karabiberi ekleyin.
6. Geniş bir kaba aldığınız yoğurda; doğradığınız yeşillikleri, rendelenmiş salatalığı, sarımsak ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Arçelik No Frost Buzdolabı’nda soğutun.
7. Yoğurtlu yeşillikli taratorunuzu Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’dan geçirdiğiniz ceviz ile süsleyin. Afiyet olsun!
5. Rengi Aşık Eder: Pancarlı Humus
Malzemeler:
• 3 adet kırmızı pancar (önceden haşlanmış)
• 2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4 yemek kaşığı tahin
• Yarım limonun suyu
• 1 silme tatlı kaşığı ince çekilmiş kişniş tohumu
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı muskat rendesi
Üzeri için;
• Frenk maydanozu
• Nohut
• Beyaz susam
Tarif:
1. Pişmiş ve soğumuş pancarların kabuklarını soyun ardından Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’da püre haline getirin.
2. 1 kaşık zeytinyağı, sarımsak, tahin ve limon suyunu ekleyerek tekrar karıştırın. Kıvamı yoğun olursa pancarı haşladığınız sudan 1-2 kaşık ekleyin.
3. Kişniş tohumu, tuz, karabiber ve muskat rendesini bir araya getirip karışıma ekleyin.
4. Hazırladığınız humusu servis tabağına alın üzerine; zeytinyağı gezdirin, nohut, frenk maydanozu ve beyaz susam ile süsleyerek servise hazır hale getirin. 5. Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik