Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 1 kg bakla
• 3 adet kuru soğan
• 1 diş sarımsak
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 adet limonun suyu
• 1 buçuk su bardağı sıcak su
• 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 5-6 dal dereotu
Tarif:
1-Baklaları yıkayıp ayıklayın.
2-Soğanları piyazlık, sarımsağı da incecik doğrayın.
3-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız tencerede zeytinyağını ısıtın.
4-Üzerine doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
5-Ardından unu ekleyerek kavurmaya devam edin.
6-Baklayı süzün ve üzerine ekleyin.
7-Toz şeker, tuz, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
8-Baklalar yumuşayana kadar pişirin.
9-Dereotunu ince ince doğrayın.
10-Pişen baklaları servis tabağına alıp üzerine yoğurdu dökün.
11-Dereotunu da serpip servis edebilirsiniz.
12-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik