Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
•1 yemek kaşığı tereyağı
•5 dilim milföy hamuru
•1 yemek kaşığı un
•1 çay bardağı nohut
Ispanaklı harç için;
•2 demet ıspanak
•1 demet pazı
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•3 dal taze soğan
•2 adet kırmızı kapya biber
•1 çay kaşığı tuz
•1 çay kaşığı karabiber
Kremalı peynirli harç için;
•3 adet yumurta
•200 ml süt
•200 ml krema
•100 g beyaz peynir
Tarif:
1-Yuvarlak ve derin tart kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın.
2-Tezgaha biraz un serpin ve 5 adet milföy hamurunu kesilmiş yerleri üst üste denk gelecek şekilde tezgaha yerleştirin.
3-Bir yemek kaşığı unu hamurların üzerine serpip merdane yardımıyla hamuru inceltmeye başlayın.
4-Hamuru iyice açınca merdaneye sarıp kaldırın ve yağladığınız tart kalıbına dikkatlice yerleştirin.
5-Kalıbın dışında kalan fazlalıkları yırtmamaya dikkat ederek kesin.
6-Hamurun taban kısmını çatal yardımıyla delin.
7-Üzerine yuvarlak kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin ve üstüne nohut ekleyin.
8-Bu işlem sayesinde nohut ağırlık yapacak ve tart tabanınızın kabarmasını engelleyecek.
9-Kişinizi bu şekilde Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede 15 dakika kadar pişirin.
10-Ardından yağlı kağıdı ve nohutları kaldırın. Kişi 10 dakika kadar daha kızarana kadar pişirmeye devam edin.
11-Piştikten sonra soğumaya bırakın.
12-Ispanaklı harç için Arçelik Ankastre Ocak’a geniş bir tava alın ve zeytinyağını ekleyin.
13-İçerisine ince ince doğradığınız taze soğanı ekleyip soteleyin.
14-Küp küp doğradığınız biberleri de ekleyip 2 dakika daha soteleyin.
15-Üzerine ıspanağı ve pazıyı ekleyin ve sönünceye kadar pişirin.
16-Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra soğuması için kenara alın.
17-Kremalı harç için Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine yumurta, süt, krema ve beyaz peynirin yarısını ekleyip çırpın.
18-Karışımın üstüne hazırladığınız ıspanaklı harcı ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
19-Soğuyan tart tabanına harcınızı dökün. Üzerine yarısını ayırdığınız küp küp beyaz peynirleri dizin.
20-Kişinizi Arçelik Ankastre Fırın’da 150 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
21-Fırından çıkardıktan sonra üçgen şeklinde dilimleyip servis edebilirsiniz.
22-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik