Fırında Soslu Brüksel Lahanası

Güncelleme Tarihi:

Fırında Soslu Brüksel Lahanası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2018 14:50

Brüksel lahanasının soslu bu haline bayılacaksınız! Kış aylarının vitamin deposu brüksel lahanasını önce haşlıyor sonra sosuyla beraber fırına veriyoruz. Üzerine de kaşarla son dokunuşu yapıyoruz! İşte fırında soslu Brüksel lahanası tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

• 1 kg Brüksel lahanası
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 3 diş sarımsak
• Yarım kilo süt
• 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
• 1 su bardağı rende kaşar
• Tuz
• Karabiber

Tarif:

1-Ön hazırlık olarak, önce brüksel lahanalarının saplarını kesin. Dış yapraklarını ayıklayın.
2-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız büyük bir tencerede su kaynatın.
3-Tuzla beraber Brüksel lahanalarını kaynayan suda yaklaşık 7-8 dakika haşlayın.
4-Arçelik Ankastre Ocak aldığınız tavada tereyağını eritin.
5-Sarımsakları tereyağında soteleyin.
6-Üzerine sütü ilave edin.
7-Karabiber ve tuzunu da ekleyip karışım kıvamlı bir sos halinin alana kadar karıştırın.
8-Brüksel lahanalarını derin döküm tavaya alın.
9-Üzerine pişirdiğiniz sosu gezdirin
10-Önceden 180 derecede ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin.
11-Çıkardıktan sonra üzerine kaşar rendesi serpin.
12-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

BAKMADAN GEÇME!