Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 1 kg Brüksel lahanası
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 3 diş sarımsak
• Yarım kilo süt
• 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
• 1 su bardağı rende kaşar
• Tuz
• Karabiber
Tarif:
1-Ön hazırlık olarak, önce brüksel lahanalarının saplarını kesin. Dış yapraklarını ayıklayın.
2-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız büyük bir tencerede su kaynatın.
3-Tuzla beraber Brüksel lahanalarını kaynayan suda yaklaşık 7-8 dakika haşlayın.
4-Arçelik Ankastre Ocak aldığınız tavada tereyağını eritin.
5-Sarımsakları tereyağında soteleyin.
6-Üzerine sütü ilave edin.
7-Karabiber ve tuzunu da ekleyip karışım kıvamlı bir sos halinin alana kadar karıştırın.
8-Brüksel lahanalarını derin döküm tavaya alın.
9-Üzerine pişirdiğiniz sosu gezdirin
10-Önceden 180 derecede ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin.
11-Çıkardıktan sonra üzerine kaşar rendesi serpin.
12-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik