Güncelleme Tarihi:
1. Domates Soslu Kaşarlı Patlıcan Ruloları
Malzemeler:
• 2 patlıcan
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi için;
• 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Domates sosu için;
• 3 orta boy domates
• 1 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
Tarif:
1. Patlıcanları orta kalınlıkta uzunlamasına doğradıktan sonra tuzlu suda biraz bekletin.
2. Arçelik Ankastre Fırın'ı önceden 230 derecede ısıtın.
3. Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın ve patlıcanları dizin, yaklaşık 20 dakika pişirin.
4. Domatesleri ortadan ikiye kesin ve içini Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’da rendeleyin.
5. Sarımsağı ezdikten sonra zeytinyağında Arçelik Ankastre Ocak'ta kavurun.
6. Rendelediğiniz domatesi, tuzu ve karabiberi üzerine ilave ederek kıvamı koyulaşana dek kavurun.
7. Seramik bir kaba hazırladığınız domates sosunu yayın.
8. Pişen patlıcan dilimlerini dizin, ve içini rendelediğiniz kaşar ile doldurarak rulo halinde sarın.
9. Rulo haline getirdiğiniz patlıcanları domates sosu içine oturtun.
10. Üzerlerine biraz kaşar rendesi serpiştirin.
11. Arçelik Ankastre Fırın'ı 210 dereceye düşürün ve kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 8 dakika pişirin.
12. Harika uyum, afiyet olsun!
2. Yoğurtlu Havuçlu Rulolar
Malzemeler:
• 2 adet uzun iri havuç
• 2 çay bardağı lor peyniri
• 1 çay bardağı yoğurt
• Pul biber
• Kekik
• Dereotu
Tarif:
1. Havuçların kabuklarını soyduktan sonra su dolu tencereye ekleyerek Arçelik Ankastre Ocak'ta haşlayın.
2. Haşlanan havuçları uzunlamasına ince bir şekilde doğrayın.
3. Uzun ve ince doğradığınız havuç dilimlerini daha rahat rulo sarabilmek için ortadan ikiye kesin.
4. Lor peyniri ve yoğurdu biraz pul biber ve kekik ile harmanlayın.
5. Havuç dilimlerine hazırladığınız iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın.
6. Sardığınız havuç rulolarını kürdan ile sabitleyin, dereotu ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!
3. Keçi Peynirli, Kuru Domatesli ve Fesleğenli Kabak Ruloları
Malzemeler:
• 2 adet kabak
• 200 gram keçi peyniri
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Kurutulmuş domates
• Fesleğen yaprakları
Tarif:
1. Her bir kabağı uzunlamasına 4 dilim halinde kesin.
2. 8 parça haline gelen kabağa bir fırça ile zeytinyağı sürün.
3. Kabakları teflon bir tavaya alarak Arçelik Ankastre Ocak'ta kızartın.
4. Kabaklara sığacak şekilde keçi peynirini dikdörtgen olarak kesin ve dizin.
5. Kuru domatesleri ve fesleğen yapraklarını da yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın.
6. Servise hazır, afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik