Güncelleme Tarihi:
Çilek Marmelatlı Milföy
Malzemeler:
• 1 paket milföy hamuru
• 200 gram çilek
• 1 yemek kaşığı şeker
• Pudra şekeri
Tarif:
1- Milföy hamurunu çözülmesi için buzluktan çıkartın.
2- Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’da çilekleri püre haline getirin.
3- Püre haline gelen çilekleri Arçelik Ankastre Ocak’ta 1 yemek kaşığı şekerle fokurdayıp şekerini çekene kadar pişirin.
4- Çözülen milföy hamurunun ortasına çilekli karışımdan bir miktar ilave edin.
5- Milföy hamurunu üçgen şekline kapatarak hamurun kenarını çatal yardımıyla kapatın.
6- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
7- Servis tabağına aldığınız milföyleri çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip pudra şekeri dökerek servis edin.
8- Pofuduk pofuduk, afiyet olsun!
Kat Kat Lezzet: Çilekli Milföy Pasta
Malzemeler:
• 1 paket milföy hamuru
• 500 gram küçük çilek
• 3 su bardağı süt
• 1 çay bardağı un
• 1 paket vanilya
• 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
• Pudra şekeri
Tarif:
1- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek tek milföy hamurlarını dizin ve üzerini çatalla delin.
2- 170 derece Arçelik Ankastre Fırın’da üzeri kızarıncaya dek pişirin.
3- Krema için; vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye alın.
4- Orta ateşte sürekli karıştırarak Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin.
5- Karışım fokurdamaya başlayınca iki kez daha karıştırıp ocaktan alın.
6- Vanilyayı da ilave ederek Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile karıştırın.
7- Karışım ılınıncaya kadar kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.
8- Küçük çilekleri ortadan ikiye kesin.
9- Kızaran milföy hamurunun üzerine ılınan kremadan bir kaşık sürün. Üzerine de çilekleri dizin.
10- Üç kat olacak şekilde aynı işleme devam edin. Dilerseniz dört kat da yapabilirsiniz.
11- En üste bol miktarda pudra şekeri dökün ve çilekle süsleyin.
12- Her ısırışta kendine aşık edecek, afiyet olsun!