Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Sos için;
• 100 g kıyma
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 3/4 su bardağı içme suyu
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• Yarım çay kaşığı kaya tuzu
• Yarım çay kaşığı karabiber
Spagetti için;
• 2 küçük boy kabak
• 50 g kaşar peyniri
Tarif:
1-Kıymayı su ve zeytinyağı ile, Arçelik Ankastre Ocak’ta aşırı kavurmamaya dikkat ederek pişirin.
2-Salça, tuz ve baharat ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
3-Kabakları alacalı şekilde soyun. Ardından spiral sebze doğrayıcısı ile doğrayın.
4-Ayrı bir tencerede suyu kaynatın. Doğradığınız kabakları ekleyip yaklaşık 1-2 dakika boyunca hafifçe karıştırarak orta ateşte pişirin. Çok yumuşamamasına dikkat edin.
5-Pişen kabakları servis tabağına alın.
6-Üzerine kıymalı sosunuzu ekleyin.
7-Kaşar peynirini de Arçelik Rose Gold Doğrayıcı ile rendeledikten sonra servis edebilirsiniz.
8-Afiyet olsun!