Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 4 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı maya
• 1 çay kaşığı toz şeker
• Yarım su bardağı süt
• 1 su bardağı ılık su
• Tuz
• İçi için;
• Pastırma
• Kaşar peyniri
• Tereyağı
• Üzeri için;
• 2 yumurta
Yapılışı:
1. Maya ılık suda ezilir, 10 dakika bekletilir.
2. Elenmiş un Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’ne alınır. Maya eklenir. Üstüne toz şeker, süt ve tuz da ilave edilip yoğurmaya başlanır.
3. Yumuşak bir hamur olana kadar azar azar ılık su eklenir.
4. Yoğurma işlemi bitince üzeri nemli bezle örtülür. Mayalanmaya bırakılır.
5. Eller yağlanır Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparılır.
6. Bezeler kayık şeklinde elle şekil verilerek açılır.
7. İçlerine kaşar peyniri ve pastırmalar koyulur.
8. Hamurların kenarları katlanır.
9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak pideler dizilir.
10. 180 derece önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 20-25 dakika pişirilir.
11. Fırından tam çıkarmadan çırpılmış yumurtadan üstlerine sürülür ve 1-2 dakika daha fırında tutulur.