Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 500 gr karpuz
• 2 adet orta boy domates
• 2 adet dolmalık kırmızı biber
• 4 adet ufak sivri biber
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• Yarım limon suyu
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 5-6 dal körpe taze soğan
Yapılışı:
1- Karpuzu ortadan ikiye dikkatlice kesin. İçerisini yemek kaşığıyla boşaltın.
2- Çıkarttığınız karpuzları önce çekirdeklerinden ayıklayın, ardından Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı'ya koyun ve sıvı hale gelene kadar çekin.
3- Ardından saplarından ayırdığınız 4 adet ufak sivri biberi, içini ayıkladığınız 2 adet dolmalık kırmızı biberi, 2 adet domatesi ve limon suyunu atıp çalıştırın.
4- Tüm malzemelerin de sıvı hale geldiğinden emin olun.
5- Karışımın içine 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.
6- Çorbanızı içerisini boşalttığınız karpuzun içerisinde aktarın.
7- Üzerini ince ince doğradığınız soğanları ile süsleyin. Dilerseniz içerisine küp küp doğrayıp kızarttığınız ekmeklerden de atabilirsiniz.