Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı şeker
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 su bardağı un
• 1 çay kaşığı vanilya özütü
• 1 paket kabartma tozu
Çikolata sosu için;
• 100 g bitter çikolata
• 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
Tarif:
1-Şekeri ve yumurtaları Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde iyice çırpın.
2-Üzerine sıvı yağ, süt ve vanilyayı ekleyin.
3-Ardından un ve kabartma tozunu da ilave edin.
4-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız tavaya bir miktar sıvı yağ döküp ve ısıtın.
5-Karışımdan bir kepçe alarak tavaya dökün. Yuvarlak pankek hamurundan baloncuklar oluşmaya başladıktan sonra spatula yardımıyla çevrin ve diğer tarafı pişirin.
6-Hamurdan aynı şekilde pankekleri pişirmeye devam edin. Her yaptığınız bir öncekinden daha küçük olacak şekilde tüm hamuru bitirin.
7-Tencere içine su koyup Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatın.
8-Çikolata ve Hindistan cevizi yağını tencereden daha geniş boyutta bir cam kaseye koyup kaynayan tencerenin üzerine oturtun.
9-Tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Eriyip iyice birbirine karıştıktan sonra çikolata sosunuzu kenara alın.
10-En büyüğünden başlayarak pankekleri servis tabağınıza dizin. Üzerini renkli şekerlemeler ve frambuaz ile süsleyin.
11-Yeni yıl kahvaltınızı tamamlayacak kahvenizi Arçelik Rose Gold Kahve Makinesi’nde yapın.
12-Hazırladığınız çikolata sosunu pankeklerin üzerine dökerek servis edin.
13-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik