Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Bagel için;
•3 su bardağı un
•2 yemek kaşığı toz şeker
•2 yemek kaşığı kuru maya
•3/4 su bardağı ılık süt
•1/4 su bardağı ayçiçek yağı
•1 adet yumurta
•1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
•1 adet yumurta beyazı
•1 yemek kaşığı haşhaş
•1 yemek kaşığı susam
•2 yemek kaşığı yulaf
İçi için;
•150 g somon füme
•200 g labne peyniri
•7-8 yaprak taze fesleğen
•1 adet salatalık
Tarif:
1-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine toz şeker, ılık süt ve kuru mayayı alın. İyice karıştırdığınız kuru maya karışımını, mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekletin.
2-Köpürmeye başlayan mayaya, ayçiçek yağı ve yumurtayı ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın.
3-Tuzla birlikte bir bardak unu ilave edin ve malzemeleri yavaş yavaş spatula yardımıyla karıştırın.
4-Kalan unu azar azar ekleyerek hamuru toparlanana kadar karıştırın.
5-Kıvam alan hamuru, unladığınız tezgah üzerinde 5 dakika kadar yoğurun.
6-Hamuru kabarması için 2 saat kadar oda ısısında dinlenmeye bırakın.
7-Yeterli büyüklüğe ulaşan ve dinlenen hamuru 8 eşit parçaya böldün.
8-Hamurları, rulo şekline getirdikten sonra uç kısımlarından birleştirerek bagel şeklini verin.
9-Şekil verdiğiniz hamurları, yağlı kağıt üzerinde 15 dakika kadar dinlendirin.
10-Arçelik Grion Ocak’ta geniş bir tencerede iki litre kadar suyu kaynatın.
11-Şekillendirdiğiniz simit hamurlarını kaynayan suyun içine atıp bir dakika pişirin ve süzgeç yardımıyla alın.
12-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizin.
13-Üzerlerine yumurta beyazı sürüp haşhaş, susam ve yulaf serpin.
14-Önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 240 derecede 15 dakika pişirin.
15-Fırından alıp soğumaya bırakın.
16-Soğuyan bagellerinizi enlemesine kesin.
17-Bagellerin içine krem peynir sürün.
18-Ardından füme somon, salatalık ve fesleğen yapraklarını yerleştirin.
19-Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik