Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Hamuru için;
• 420 g un
• 15 g kuru maya
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı süt (oda sıcaklığında)
• Yarım yemek kaşığı toz şeker
• 2 tatlı kaşığı mısır unu
• Tuz
• Ilık su
Sos için;
• 5 adet domates
• 2 tatlı kaşığı domates salçası
• 6 dal taze fesleğen
• 2 diş sarımsak
• 4 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Tuz
• Kekik
• Karabiber
Üzeri için;
• 7 top mozzarella peyniri
• 4 adet çeri domates
• 1 adet kapya biber
• 1 adet orta boy mor soğan
• Dilimli siyah zeytin
• 2 dal fesleğen
Tarif:
1- Unu Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef kabına alın.
2- Toz şeker, tuz ve kuru mayayı ekledikten sonra yoğurma aparatıyla karıştırın.
3- Un karışımının ortasını çukur şeklinde açın ve süt ve sıvıyağı çukura boşaltın.
4- Ilık suyu yavaşça ekleyerek hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar Multi Şef’te yoğurun.
5- Hamurun üzerine nemli bir havlu örtün ve yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın.
6- Hamurunuz mayalanırken sosunuzu hazırlamak üzere zeytinyağını bir tavaya boşaltın.
7- Diğer malzemeleri de tavaya koyduktan sonra 15 dakika sos kıvamına gelene kadar Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin. Suyunu iyice çekmesine dikkat edin bu sosun pizzayı yumuşatmamasını sağlayacaktır.
8- Hamurunuz mayalandığında iki parçaya ayırın ve mısır unu dökerek hamuru merdaneyle açın.
9- Yağladığınız Arçelik Ankastre Fırın tepsisine hamuru yerleştirin ve sosunuzu hamurun üzerine yaydırın.
10- Pizzanın üzeri için ayırdığınız malzemeleri de ekledikten sonra 180 derece Arçelik Ankastre Fırın’da 15-20 dakika pişirin. Çıkarttığınızda fesleğen yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!