Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 250 gram bamya
• 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 orta boy soğan
• İki orta boy domates
• Yarım çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı sarımsak ezmesi
• Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
• Yarım çay kaşığı zencefil (taze rendelenmiş)
• 1 çay kaşığı pul biber
• Yarım çay kaşığı ‘garam masala’ (Hint baharatı)
• Tuz
Tarif:
1- Bamyaları yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Baş ve uç kısımlarını kestikten sonra yuvarlak şekilde doğrayın.
2- 1,5 yemek kaşığı yağı tavaya koyun bamyaları ekleyip 5-6 dakika Arçelik Ankastre Ocak’ta soteleyin.
3- Sotelediğiniz bamyaları ayrı bir tabağa alın.
4- Aynı tavaya 2 yemek kaşığı yağ daha koyun ve kimyon ekleyin.
5- Kimyon cızırdamaya başladığında soğanları koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun.
6- Zencefil ve sarımsak ezmesini ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
7- Domatesleri ve tuzu da tavaya ekleyin domatesler yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin.
8- Geri kalan tüm baharatları ekleyin ve yemeğe iyice yedirene kadar karıştırın.
9- Yarım su bardağı suyla beraber bamyaları da ekleyin. Malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin.
10- Kapağını kapatın ve düşük ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
11- Afiyet olsun!