Hint Usulü Bamya Yemeği

Güncelleme Tarihi:

Hint Usulü Bamya Yemeği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 16:10

Bamyaya önyargılı olanlar için dünya mutfağını evinize getiriyoruz! Hem pratik hem de leziz bu tarife bamyayı sevmeyenler bile bayılacak. İşte bol baharatlı Hint usulü bamya tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

 250 gram bamya
 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 orta boy soğan
 İki orta boy domates
 Yarım çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı sarımsak ezmesi
 Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
 Yarım çay kaşığı zencefil (taze rendelenmiş)
 1 çay kaşığı pul biber
 Yarım çay kaşığı ‘garam masala’ (Hint baharatı)
 Tuz

Tarif:

1- Bamyaları yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Baş ve uç kısımlarını kestikten sonra yuvarlak şekilde doğrayın.
2- 1,5 yemek kaşığı yağı tavaya koyun bamyaları ekleyip 5-6 dakika Arçelik Ankastre Ocak’ta soteleyin.
3- Sotelediğiniz bamyaları ayrı bir tabağa alın.
4- Aynı tavaya 2 yemek kaşığı yağ daha koyun ve kimyon ekleyin.
5- Kimyon cızırdamaya başladığında soğanları koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun.
6- Zencefil ve sarımsak ezmesini ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
7- Domatesleri ve tuzu da tavaya ekleyin domatesler yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin.
8- Geri kalan tüm baharatları ekleyin ve yemeğe iyice yedirene kadar karıştırın.
9- Yarım su bardağı suyla beraber bamyaları da ekleyin. Malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin.
10- Kapağını kapatın ve düşük ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
11- Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

BAKMADAN GEÇME!