Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 3 adet yumurta
• 120 gram bitter çikolata
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 3 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
Servisi için:
• Pudra şekeri
• Çikolata rendesi
Tarif:
1. Bitter çikolataları küp şeklinde kesin.
2. Tereyağı ve küp şeklinde kesilmiş bitter çikolatayı, Arçelik Ankastre Ocak’ta kısık ateşte eritin, ılınması için 2 dakika kadar bekletin.
3. Yumurtaları, toz şeker ilave ettikten sonra Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile krema haline gelene kadar çırpın.
4. Çırpılmış yumurta karışımına eritilmiş tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyin.
5. Elenmiş un ve vanilyayı da katın. Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın.
6. Sufle karışımını, porsiyonluk güveç kaplarına üzerinde iki parmak kalınlığında pay kalacak şekilde paylaştırın.
7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da akışkan kıvamını koruması için sufleleri, 8 dakika kadar pişirin ve fırında bekletmeden alın.
8. Oda sıcaklığında 1 dakika beklettikten sonra üzerine bolca pudra şekeri serpin ve çikolata rendeleyin.
9. Kaşık kaşık mutluluk, afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik