Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 1 adet orta boy karnabahar
• 1 orta boy kabak
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
• 6-7 dal kuşkonmaz
• Taze fesleğen
• Tuz
• Karabiber
Pizza Sosu;
• 3 yemek kaşığı domates salçası
• 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı acı sos
• Yarım çay bardağı ılık su
• Kekik
Tarif:
1- Karnabaharları sert kısımlarından ayırıp çiçeklerine ayırın. Bol suda yıkayıp kuruladığınız karnabaharlarınızı Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’dan geçirin ve toz hale getirin.
2- Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynar su dolu bir tencereye attığınız karnabaharları kısa süre haşlayın.
3- Tencereden çıkarttığınız karnabaharları baharat, yumurta ve kaşar peyniriyle karıştırın. Hamur haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
4- Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye karnabahar hamurunu yayın ve yuvarlak olması için şekillendirin.
5- Uğraşmaya gerek bırakmayacak hızlı pizza sosunu hazırlamak için sadece sıcak suyla salça ve acı sosun kıvamını açmanız ve kekik ile zeytinyağını ilave etmeniz yeterli.
6- Pizza sosunu karnabahar hamuruna ortadan başlayarak yayın. Kenarlarda biraz sossuz alan bırakmayı unutmayın.
7- Üzerine ince ince doğradığınız kabakları ve kuşkonmazları yerleştirin.
8- Arçelik Ankastre Fırın’da 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.
9- Fırından çıkardığınız pizzanızın üzerine taze fesleğenleri koyun.
Afiyet olsun!