Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 1 litre süt
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağına yakın pirinç
• 4 yemek kaşığı nişasta
• 1 paket vanilya
• 2 su bardağı su
• 1 çay bardağı fındık
Yapılışı:
1. Yıkanan pirinçler 2 su bardağı suyla Arçelik Ankastre Ocak’ta yumuşayana kadar pişirilir.
2. Ardından 4 bardak süt, toz şeker, vanilya eklenir kaynatılır.
3. Geri kalan 1 bardak süte de nişasta eklenip homojen hale gelene kadar karıştırılır. Bu süt de ocaktaki karışıma eklenir. 5 dakika daha kaynatıp alınır.
4. Sütlaç güveç tabaklarına paylaştırılır.
5. Sütlaç tabakları Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizilir.
6. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
7. Fırından çıkarılan sütlaçların üzerine dövülmüş fındık eklenir.