Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 10:27

Küçükken annenizin ekmeğin üzerine sürüp sokakta yemeniz için verdiği salçanın tadını marketlerde bulmak zor. Ama evde salça yapmak hiç de zor değil!

Haberin Devamı

Malzemeler:

• 20 kg domates (tercihen armut domates)
• 200 g kaya tuzu
• Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tarif:

1- Domatesleri iyice yıkayın ve Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile doğrayın.
2- Doğradığınız domatesleri kaynatma işlemini yapacağınız tencerelere koyun.
3- Domateslerin hepsinin üzerine gelecek şekilde kaya tuzunuzu tencereye dökün.
4- Tencerelerin kapaklarını kapatarak domatesleri 7-8 saat kadar bekletin.
5- Daha sonra domatesleri süzgeçten geçirerek kabuk ve çekirdeklerinden arındırın.
6- Domateslerin ekşimesini önlemek için alt kısımda kalan suyu ince bir bez ya da tülbent yardımıyla süzün.
7- Bu işlemlerden sonra domateslerden arda kalan pürenin suyunu çekene kadar Arçelik Ankastre Ocak’ta kısık ateşte kaynamasını bekleyin.
8- Kaynadıktan sonra zeytinyağını ekleyin.
9- Altının tutmaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Karıştırdığınız kaşığın tahta olmasına özen gösterin. Metal kaşık salçayı sulandıracaktır.
10- Suyunu çekip kıvam kazanan salçanızı sıcakken kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin. Bir gece bu şekilde bekletin.
11- Kullanmaya başladıktan sonra Arçelik No Frost Buzdolabı’nda muhafaza ederek ve zeytinyağı koyarak salçanızın kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Sponsorlu içerik

 

BAKMADAN GEÇME!