Sarımsaklı Zencefilli Tavuk Kanatları

Güncelleme Tarihi:

Sarımsaklı Zencefilli Tavuk Kanatları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 16:06

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Sarımsaklı Zencefilli Tavuk Kanatları var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Haberin Devamı

Malzemeler:

  • 500 g tavuk kanadı
  • yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı biber sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet taze yeşil soğan

      Tarif:

  • Derin bir kase içerisine yeşil soğan hariç sos malzemelerinin hepsi eklenir.
  • İçerisine kanatlar eklenir. İyice karıştırılır.
  • Karışım marine olması için 1-2 saatliğine Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırılır.
  • Marine olan soslu kanat karışımı fırın kabına alınır.
  • Arçelik Ankastre Fırın’da 25-30 dakika kızarana kadar pişirilir.
  • Pişen soslu kanatların üzerine taze yeşil soğan serpilir.
  • Afiyet olsun!

 Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!