Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 2 adet biftek
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yarım çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Yarım çay kaşığı taze biberiye
Sosu için;
• Yarım demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı kuru kekik
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı tuz
• ¼ çay kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı beyaz sirke
• 1 çay bardağı zeytinyağı
Tarif:
1-Bifteklerin iki tarafına da zeytinyağı sürüp himalaya tuzu, karabiber ve taze biberiye serpip Arçelik No Frost Buzdolabı’nda yarım saat dinlendirin.
2-Sosu için sarımsakları Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’ya alın. Üzerine zeytinyağı, sirke, kekik, tuz, pul biber ve şekeri ekleyerek sarımsaklar parçalanıncaya kadar doğrayıcıyı çalıştırın.
3-Hazırladığınız sosa maydanozları ekleyin ve doğrayıcıyı kısa süreliğine tekrar çalıştırın. Sosu kaseye alın.
4-Dinlenen biftekleri kızgın döküm tavada iki yüzeyini de 3-4 dakika mühürleyin.
5-Ardından Arçelik Ankastre Fırın tepsisine alıp arzu ettiğiniz gibi az pişmiş ya da iyi pişmiş kıvama gelene kadar 5-10 dakika pişirin.
6-Pişen etlerinizi servis tahtasına alın ve üzerine hazırladığınız sosu dökün.
7-Taze biberiyeyle süsleyip servis edin.
8-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik