Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
• 1 orta boy soğan
• 1 büyük havuç
• 1 diş sarımsak
• 450 g yağsız kıyma
• 1 çorba kaşığı tam buğday un
• 1 çorba kaşığı domates püresi
• 1/2 çay kaşığı tarçın
• 1/2 çay kaşığı biberiye
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Patates için:
• 800 g patates
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 50 ml süt
• 1 çay kaşığı tuz
Tarif:
1- Soğan, havuç ve sarımsaklar Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’ya koyulur ve ince çekilir.
2- 2 yemek kaşığı zeytinyağı büyük bir tencereye eklenir. Arçelik Ankastre Ocak’ta doğranmış soğan, havuç ve sarımsak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirilir.
3- Ardından kıyma eklenir ve tahta kaşık kullanarak iyice pişirilir.
4- Ardından un, domates püresi, tarçın ve baharatlar eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır, 10-15 dakika kısık ateşte pişirilir.
5- Kıyma pişerken patatesler soyulur ve doğranır. Büyük bir tencerede haşlanır.
6- Süzülen patatesler tereyağı ve süt ile iyice ezilir.
7- Et pişirirken, kesilmiş patatesleri çeyrek dilimlere ayırın.
8- Büyük bir tencerede, patatesleri tuzlanmış soğuk suda saklayın, kaynatın ve kaynana kadar pişirin (veya 15 dakika Arçelik Mikrodalga Fırın’da pişirin).
9- Patatesler piştiğinde iyice süzülür. Ardından Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’ya alınır tereyağı ve süt ile çok kremsi olana kadar ezilir. Tuz eklenir.
10- Arçelik Ankastre Fırın 200 dereceye ısıtılır.
11- Kıyma tek tek güveçlere paylaştırılır. Ardından patates püresiyle üst katman yapılır.
12- 20-25 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
13- Afiyet olsun!