Malzemeler 3 büyük ayva500 g kıyma2 küçük beyaz soğan2/3 çay kaşığı tarçın1/4 çay kaşığı hindistancevizi1/4 çay kaşığı karanfil3 çorba kaşığı çam fıstığı2 çorba kaşığı kuş üzümü200 ml portakal suyuTaze maydanoz 4-5 sap1 limonZeytinyağıKarabiberTuzTarif:İlk olarak soğanlar Arçelik Ankastre Ocak’ta 5-6 dakika orta ateşte sotelenir. Kıyma eklenir ve 3-4 dakika karıştırılır.Ardından kalan malzemeler; tarçın, hindistan cevizi, tuz ve karabiber, çam fıstığı ve kuş üzümü eklenir. Üzerine portakal suyu eklenir, bir miktar suyunu çekene kadar karıştırılır. Hafif nemli kalınca ocak kapatılır.Ayvalar tam yarıdan kesilir ve içleri boşaltılır. Kararmaması için limon sıkılır.Ayva dolmalarını pişirmek için Arçelik Ankastre Fırın 190 derecede ısıtılır. Hazırlanan iç harç ayvaların içine doldurulur. Fırın kabının içine yerleştirilir.Kurumaması için tepsinin içerisine bir miktar su ve portakal suyu eklenir.Ardından tepsi folyoyla kaplanır ve 40-45 dakika Arçelik Ankastre Fırın’da pişirilir. Yarım saat sonra, meyve çatalla delinerek yumuşak olup olmadığı kontrol edilir. Son 10 dakikasında folyo çıkartılır.Afiyet olsun! Sponsorlu içerik