GeriEt Yemekleri Adana Kebap Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap Tarifi

Ocakbaşını evinize getirdik! Kebapların en hası, Türk mutfağının göz bebeği Adana kebabını denemeye hazır mısınız? Evinize yayacağı nefis koku iştahınızı kabartacak, lezzeti misafirlerinizi mest edecek!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

  • 600 g dana kıyma
  • 200 g kuzu kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 150 g kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Tahta şiş

Kullanılan ürünler: 

  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Ankastre Fırın

Adana Kebap Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Sarımsak ve soğanı soyup incecik kıyın.
  2. Maydanozu da incecik kıyın.
  3. Kuzu ve dana kıymayla beraber Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi'nde  birleştirin ve yoğurmaya başlayın.
  4. Üzerine kuyruk yağını, baharatları ve salçayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
  5. Ardından üzerine streç folyo ile kapatıp Arçelik No Frost Buzdolabı'nda  2-3 saat dinlendirin.
  6. Tahta şişlerinizi ıslatın.
  7. Arçelik No Frost Buzdolabı'nda  dinlenen kıymanızdan bir parça alıp şişe sarın.
  8. Şişlerinizi yağlı kağıt serili Arçelik Ankastre Fırın  tepsisine dizin.
  9. Tepsiye domates ve biberleri de koyun.
  10. 200 derecelik önceden ısıttıığınız Arçelik Ankastre Fırın'da  kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin.
  11. 1 adet kuru soğanı söğüş şekilde doğrayın, domates ve maydanozla karıştırın.
  12. Servis tabağınıza lavaşı koyun, üzerine pişen kebap şişlerinizi dizin.
  13. Soğan salatanızı, domatesleri ve biberleri kebapların yanına dizin.
  14. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik