Deniz Mahsullü Makarna

Güncelleme Tarihi:

Deniz Mahsullü Makarna
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 14:33

.

Haberin Devamı

Malzemeler:

 1 paket linguine makarna
 50 gram tereyağı
 200 gr karides
 8-10 dilim kalamar
 200 ml krema
 7-8 diş sarımsak
 Bir tutam fesleğen
 Tuz
 Karabiber
 Pul biber
 Parmesan

Yapılışı:

Aynı anda ocakta 3 bölümde başlanır.

1. Küçük bir kapta su kaynatılır kalamarlar 20- 25 dakika Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlanır.
2. Ayrı bir tavaya sarımsak ve tereyağı koyulur karidesler eklenir, pişirilir.
3. Suyunu çekince krema eklenir. Pişirmeye devam edilir.
4. Ardından karabiber, tuz ve pul biber eklenir.
5. Ayrı büyük bir tencerede su kaynatılır makarna haşlanır.
6. Haşlanan makarna süzülüp karidesli karışıma eklenir. Pişen kalamarlar da eklenir karıştırılır. Dereotu-fesleğen ya da maydanoz eklenir karıştırılır.
7. Servis edilen makarnanın üzerine parmesan serpilir.

 

BAKMADAN GEÇME!