Ev Yapımı Ramen Erişte

Güncelleme Tarihi:

Ev Yapımı Ramen Erişte
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2019 17:29

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Ev Yapımı Ramen Erişte var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Haberin Devamı

 

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı rende zencefil
  • 5 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tabasco sosu
  • 3 bardak tavuk suyu
  • 2 bardak et suyu
  • 3-4 damla balık sos
  • 3 yemek kaşığı soya sos
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Noodle için;

  • 4 yumurta
  • 400 g un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif:

  1. 400 g unu Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef kasesine alın, içerisine 4 yumurtayı kırın.
  2. Tuzu ilave edin ve yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
  3. Sert bir hamur elde edin. Hamuru en az 30 dk dinlenmeye bırakın.
  4. Noodle hamuru dinlendikten sonra Multi Şef’in hamur açma aparatıyla açın.
  5. Daha sonra hamur kesme aparatından geçirerek çok ince noodle’lar elde edin.
  6. Bir miktar un serperek üzeri açık bir şekilde masanın üzerinde bir süre bekletin, birbirine yapışmamasını sağlayın.
  7. Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.
  8. İçerisine rendelenmiş zencefil ve sarımsakları ilave ederek bir miktar kavurun.
  9. Bu aşamada çok dikkatli olun, sarımsaklar çok hızlı bir şekilde yanabilir.
  10. Sarımsakları yakmadan hemen üzerine tavuk suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  11. Tavuk suyu kaynadığında içerisine soya sosu ve acı sosu ilave edin.
  12. Tavuk suyu kaynarken içerisine hazırladığınız taze noodle’ları atın ve 3 dakika kadar pişirip ocağı kapatın.
  13. En son olarak içerisine çok ince kıyılmış taze soğan ilave edip servis edin.
  14. Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!