Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
*1 demet kuşkonmaz
*4-5 dal brokoli
*Yarım demet ıspanak
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1,5 yemek kaşığı un
*5 su bardağı et suyu
*3 yemek kaşığı krema
*1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
*1 çay kaşığı taze zencefil
*1 çay kaşığı tuz
Tarif:
1-Kuşkonmaz, brokoli ve ıspanakları iyice yıkayın.
2-Yıkadığınız kuşkonmazların dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla ince bir şekilde soyun.
3-Kuşkonmazları halka halka doğrayın.
4-Tereyağını Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencerede eritin.
5-Çorbaya kıvamını verecek olan unu ekledikten sonra kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kavurun.
6-Üzerine Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile doğradığınız kuşkonmaz ve brokolileri de ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun.
7-Ardından ıspanak ve zencefili de ekleyin.
8-Üzerine süt ve et suyunu azar azar ekleyip kısaca karıştırıp kapağını kapatın.
9-Sebzeler pişene kadar 15-20 dakika pişirin.
10-Piştikten sonra Arçelik Rose Gold Eternity El Blender’ı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
11-Çorbanızın üzerine taze çekilmiş tane karabiber, tuz ve kırmızı biberi ekleyin.
12-Kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 5-6 dakika daha pişirin.
13-Servis kaselerine aldığınız çorbayı, kuşkonmaz ve kızarmış ekmekle sıcak olarak servis edin.
14-Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik