Buhara Pilavı Tarifi | Mucize Lezzetler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2022 17:28

Et ve sebzelerle hazırlanan bu pilav oldukça gösterişli! İşte kalabalık sofraların gözdesi olacak buhara pilavı tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

  • 500 g dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz


Tarif:

  1. Derine bir kase içerisine 2 su bardağı pirinci alın ve üzerine tuzla beraber kaynar su döküp kenara alın.
  2. Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisine kuşbaşı eti alın ve 20 dakika pişirin.
  3. Pişen etleri Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’den alın.
  4. Aynı şekilde yeniden Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’ye sıvıyağı alıp ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın.
  5. Ardından küçük küçük doğradığınız havuçları ekleyin ve kavurun.
  6. Üzerine etleri ilave edin.
  7. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra kenara aldığınız pirinçleri ekleyin.
  8. 15-20 dakika pirinçler kavrulduktan sonra üzerine 3 su bardağı su ilave edin.
  9. Bezelyeler ve baharatları da ekleyip tam ortasına bir baş sarımsak bırakın ve kapağını kapatıp Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’de pişirin.
  10. Suyunu iyice çektikten sonra 20 dakika demlenmeye bırakın.
  11. Buhara pilavınız hazır.

Afiyet olsun!


İlandır

BAKMADAN GEÇME!