Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 2 adet orta boy palamut
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
• 4-5 dal fesleğen
• Yarım tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Tarif:
1- Bütün haldeki balıklar dikkatli bir şekilde temizlenip bol suda yıkanır.
2-Balıklar kalın dilimler halinde dilimlenir.
3-Kuru soğan Arçelik Rose gold Eternity Doğrayıcı’ya alınır, çekilir. Fazla suyu süzülür.
4-Bir kasede zeytinyağı, çekilen soğan, limon suyu, tuz ve karabiber alınır, karıştırılır.
5-Karışım balıkların üzerine dökülür. Marine olması için 30 dakika dinlendirilir.
6-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıklar alınır.
7-Arçelik Ankastre Fırın’da üzerleri renk alana kadar 40-45 dakika 200 derecede pişirilir.
8-Afiyet olsun!