Malzemeler:400 g somon3 dal taze soğan1 yemek kaşığı taze zencefil1 tutam susam1 yemek kaşığı susam yağı2 yemek kaşığı soya sosu1 çay kaşığı bal1 yemek kaşığı pirinç sirkesi1 adet lime suyu2-3 yaprak taze kişniş1 fincan yasmin pirinç5 fincan kaynar suÜzeri için;1 adet havuç1 adet salatalıkMor lahanaTarif:Zencefil, soya sosu, susam yağı, pirinç sirkesi, bal ve iki yaprak taze kişnişi Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’ya alıp çekin.Somonların üzerine sosu döküp marine olması için Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırın.Taze soğanları ilave ederek harmanlayın. Bir saat buzdolabında bekletin.Bu sırada pilavın yapımına geçin.Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencereye pirinci koyun, hafif kavurun.Üzerine kaynar su ve 20 dakika kısık ateşte pişirin.Pilavı dinlendirdikten sonra 160 ml Hindistan cevizi kremasıyla karıştırın.Derin bir kasenin altına pirinç pilavını koyun.Üzerine marine somonu, doğradığınız avokadoyu, salatalığı, yeşillikleri koyun.Sos kaldıysa üzerinde gezdirin, incecik kıyılmış taze soğan serpin.Afiyet olsun!Sponsorlu içerik