Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 2 su bardağı süt
• 80 g bitter çikolata
• 25 g kakao
• Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 8-10 adet büyük boy marshmallow
• Tarçın çubukları
Tarif:
1. Sıcak çikolatanızı hazırlamak için bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın ve cam bir kaseye aktarın.
2. Arçelik Ankastre Ocak'ta kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine cam kasesini yerleştirin ve çikolatanızı benmari usulü eritin.
3.Sütü büyük bir sos tenceresine aktarın, kakao, toz tarçın ve toz şeker ile Arçelik Ankastre Ocak'ta karıştırarak 3-4 dakika kaynatın.
4. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da sütlü karışıma ekleyip karıştırın.
5. Karışımı servis bardaklarına aktarın.
6. Bardakların üzerine 4-5 adet büyük marshmallow ile kapatın.
7. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki Arçelik Ankastre Fırın'da renkleri kahverengiye dönünceye kadar pişirin.
8. Renkleri dönünce fırından çıkartıp tarçın çubuklarıyla servis yapın.
9. Afiyet olsun!
Sponsor içerik.