Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
•1 demet kuşkonmaz
•4 dilim hellim peyniri
•1 yemek kaşığı kapari
•2 diş sarımsak
•Yarım limon
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•Bir tutam tuz
•Bir tutam karabiber
•4-5 dal maydanoz
Tarif:
1-Kuşkonmazların sap kısımlarını ellerinizle koparıp atın ve kuşkonmazları yıkayıp kurulayın.
2-Sarımsağı soyup küçük doğrayın.
3-Arçelik Ankastre Ocak’a döküm tavayı alıp iyice ısıtın.
4-Tavaya zeytinyağını alıp sarımsakları ekleyin.
5-Ardından kuşkonmazları tavaya dizin ve iki tarafını da 3-4 dakika kadar pişirin.
6-Pişirdiğiniz kuşkonmazları servis tabağınıza aldıktan sonra üzerine limon sıkıp tuz ve karabiber serpin.
7-Arçelik Tost Makinesi’ni ızgara ayarına getirip hellim peynirlerini dizin.
8-Hellimlerin her iki tarafını da iyice pişirin.
9-Pişen hellimleri kuşkonmazların üzerine dizin.
10-Kaparileri ve maydanozları da üzerine serpip servis edebilirsiniz.
11-Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik