Mucize bebek

Güncelleme Tarihi:

Mucize bebek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 00:00

21 hafta altı günlük, 24 santim ve 283 gram doğan parmak bebek Amillia, hayatta kalmayı başardı. Mucize bebek birkaç gün sonra taburcu edilecek.

ABD’nin Miami kentinde doğan ve ana rahminde en kısa süre kalma ünvanına sahip olan parmak bebek, mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardı.

Amillia Sonja Taylor, 24 Ekim’de doğduğunda, boyu 24 santimetre, ağırlığı da 283 gramdı. Amillia, ana rahmine düştükten 21 hafta altı gün sonra dünyaya gelerek bir rekor kırdı. Normal doğumlar 37 ila 40 hafta arasında gerçekleşiyor. ABD’deki kayıtlara göre, 1994-2003 yılları arasında 23 haftada doğan yedi bebek bulunuyor.

Doktorlar, 400 gramdan az ağırlığa sahip bebeklere genellikle fazla ömür biçemiyorlar. Bu yüzden,hem ailesi hem de doktorlar, bebeğin yaşamasını mucize diye niteliyorlar.
/images/100/0x0/55ea7ef2f018fbb8f883bd8b

BEYİN KANAMASI

Parmak bebeğin doğumundan sonra tedavisinde bulunan Dr. William Smalling, "İyimser değildik. Ama hepimizi yanılttı" dedi. Amillia’nın, solunum ve sindirim sorunları bulunduğu, ayrıca hafif bir beyin kanaması geçirdiği ifade edildi. Ancak, doktorları, Taylor’un bu sorunları atlatacağını belirttiler.

Doktorlar, yeni doğan bebeklerin bakımında son on yılda kaydedilen ilerlemelerin, Amillia’nın yaşamasında etkili olduğunu da vurguladılar.

Amillia, şimdi 65 santimetre boyunda ve iki kilo ağırlığında. Parmak bebek birkaç gün daha önlem olarak hastanede tutulacak. Doğduğundan beri küvözde bulunan ve oksijen verilen Amillia’ya eve çıkınca da oksijen verilmesine bir süre devam edilecek.

Eddie ve Sonja Taylor’un ilk çocuğu olan Amillia için yapay dölleme yöntemi uygulanmıştı. Bu yöntem, Amillia’nın anne karnında ne kadar kaldığının tam olarak bilinmesini de mümkün kıldı. Doğum sezaryenle gerçekleşmişti.

Ailesi, Latince "Amellai"den kökenli Amillia adını, çabuk iyileşen, savaşçı ve çalışkan anlamına geldiği için kızlarına verdiklerini söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!