Mübadele yılları dekorasyonunda Ege yemekleri

Güncelleme Tarihi:

Mübadele yılları dekorasyonunda Ege yemekleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 00:00

Adını Ege’nin otlarından biri olan radikadan alan ve yeşilin bol olduğu Ege lezzetlerini sunan Radika restoran, İstanbul Koşuyolu’nda açıldı. Mübadele yılları dönemi Ege’sini andıran bir ev gibi döşenmiş Radika’da, sürekli yanan köy evi şöminesi, Denizli’den getirtilen kareli masa örtüleri, danteller arasında rembetiko şarkılar dinliyorsunuz.

Mönüde radika, deniz börülcesi, rezene, şevketibostan, turpotu ve kenger gibi ot çeşitleri var. Hepsi Ege usulü (az haşlanıp zeytinyağı ve limonla) servis edilen otlar ya Radika’nın şefi Necdet Usta tarafından bizzat yöreye gidilip seçiliyor ya da yan taraftaki bahçede yetiştiriliyor.

Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin hoşlanacağı mönüde, balık da dahil olmak üzere her şey zeytinyağıyla hazırlanıyor. İlginizi çekecek yemekler arasında pancar kavurması, kabaklı Girit böreği, vişneli yalancı sarma, kabak çiçeği dolması, Antula Teyze’nin sübye ızgarası, lavantalı kalamar dolması, adabeyi buğulama, zerdeçallı levrek fileto, turpotlu çupra ızgara sayılabilir. Bu farklı lezzetleri Bozcaada’dan getirtilen şarap çeşitleriyle denedikten sonra mekandan ayrılmadan önce sakız muhallebisini mutlaka tadın. Tel: (216) 339 13 15
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!