'Muammer Karaca yıkılmasın'

Güncelleme Tarihi:

Muammer Karaca yıkılmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 16:05

27 Mart Dünya Tiyatro Günü Muammer Karaca Tiyatrosu için protesto gösterisine de sahne oldu.

Haberin Devamı

Her yıl 27 Mart’ta kutlanan “Dünya Tiyatro Günü” nedeniyle bugün Türkiye’nin dört bir yanındaki tiyatro grupları oyunlarını ücretsiz sahneliyor. Tiyatrolar, temsillerinden önce ise, her yıl usta tiyatrocular tarafından kaleme alınan uluslarası ve ulusal Dünya Tiyatro Günü Bildirisini okuyacak. Bu yıl, Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi’ni Ali Poyrazoğlu hazırladı. Poyrazoğlu bildiride, tiyatronun izleyiciyi sarması bakımından, büyükannelerin torunlarının ellerine taktığı yün çilelerine benzetirken, “İyi bir tiyatro seyircisi de tiyatrocudur. Benim meslektaşımdır. Giden, okuyan, izleyen, parasını ayıran, izledikleri üstüne fikir üreten, çağdaş, uygar yaşama gönül vermiş insanlar benim meslektaşlarımdır” diye kaydetti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü de “Dünya Tiyatro Günü” nedeniyle bugün temsil edilecek 26 değişik oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek. Ankara Devlet Tiyatrosu; Büyük Tiyatro’da “Kerbela”, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu”, Şinasi Sahnesi’nde “Bir Savaş Hikayesi”, Küçük Tiyatro’da “Kahramanlar Öldü Mü?”, Akün Sahnesi’nde “Bir Delinin Hatıra Defteri”, Altındağ Tiyatrosu’nda “İçlerinden Hangisi”, Stüdyo Sahnesi’nde “İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar” izlenebilecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu; Cevahir Salon 1’de “Birdy”, Cevahir Salon 2’de “Karanlık İşler”, Üsküdar Stüdyo Sahne’de “Baştan Çıkarma”, Küçük Salon’da “İki Çarpı İki”, Küçük Çekmece D.T’de “Ne Dersin Azizim”, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesi’nde “Pir Sultan Abdal” temsil edilecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu; Konak Sahnesi’nde “Şili’de Av”, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde “Barut Fıçısı”, Konak Melek Ökte Sahnesi’nde “Kadın İle Memur”,

Bursa Devlet Tiyatrosu AVP Sahnesi’nde “Özgürlük Oyunu”,

Trabzon Devlet Tiyatrosu Atapark Haluk Ongan Sahnesi’nde “III. Richard”, Ordu Kültür Sanat Merkezi’ne yapacağı turnede “Ben Feuerbach”,

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Orhan Asena Sahnesi’nde “Görünmeyen”,

Antalya Devlet Tiyatrosu Haşim İşcan Kültür Merkezi Sahnesi’nde “Sırça Kümes”,

Erzurum Devlet Tiyatrosu Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde “Asiye Nasıl Kurtulur”,

Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde “Suskunlar Kapısı”,

Sivas Devlet Tiyatrosu Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde “Bekçi Murtaza” ile Van Devlet Tiyatrosu Kültür Merkezi Sahnesi’nde “Masanın Altında” adlı oyunlar ücretsiz olarak izlenebilecek.

İBBŞT’DEN 12 OYUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları(İBBŞT) da “27 Mart Dünya Tiyatro Günü”nü 8 sahnesinde 12 oyunuyla kutlayacak. “Tehlikeli İlişkiler, Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum, Arzunun Onda Dokuzu, Zırhlı Kurt, Buluşma Yeri, Dullar, Doğum Günü Partisi, Boya Benek, Pırtlatan Bal, Karagöz Balıkçı, Cambazhane, Sokak Kedileri” adlı oyunlar İstanbul şehir tiyatrolarında ücretsiz olarak seyredilebilecek.(ANKA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!