Ayşe Şule BİLGİÇ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2006 00:00
Bu haftaki köşemi, bir kuple şarkı söyleyerek açmak istiyorum. Öhööö, öhö... ’Amaaaaan be dieeeeryalar, kanlıca dieeeeryalar biz nişanlıyıııııız, dieryalar...İkimizdeeeee bir boydayız, biz delikanlııııııyız...’ Teşekkür ederimmm. Teşekkür ederim alkışlarınız için.
Beni ilk günlerden bu yana takip edenler bilirler, çok sık söylediğim bir türküdür bu. Ne alaka derseniz vallaha ben de bilmiyorum içimden geldi. Şimdiiiiik! Bu hafta size motosikletle ilgi iki üründen bahsedeceğim. Birincisi her ne kadar ben motosiklette cep telefonu kullanmasını tasvip etmesem de, motosiklet kullanırken telefonuna cevap verememekten şikayetçi olanları mutlu edecek bir ürün. Diğeri ise motosiklette arkadan görünürlüğü artıran yine kaska monte edilebilen ek fren lambası.
NEDEN TELEFONU AÇMIYORSUNMotosiklette benim için telefona cevap verememek, oldukça büyük bir lüks. ’Motordaydım tatlım duymadım’ yazımı hatırlayanlar ne demek istediğimi bilirler. Hani günlük koşuşturmaca arasında insan bazen kim arasa arasın cevap vermek istemez ya, işte bu noktada eğer bir motosiklet kullanıcıysanız arayan kim olursa olsun; ’Neden telefonunu açmadın? Ne yapıyodun ki bana cevap vermedin?’, ’Bak açmıyo telefonunu görüyo musun ben gösteririm sana’ gibi anlamsız dır dırlardan otomatik olarak kurtulursunuz. Çünkü arayan kişi, sizin her açmadığınız telefonda kendi kendine; ’Hea heralde motorda, inince beni arar’ deyip anlamsız vesveselere kapılmayacak ve kafa ütülemeyecektir. İşte bu benim için motosikletin, sahiplerine sunduğu en güzel lükslerinden biri. Ancak konuya benim gibi yaklaşmayıp, motosiklette cep telefonuna cevap verememekten yakınanlar için durum farklı. Onlara da saygı duyuyoruz. İşte gavur milleti bu ızdırap içinde olan motor kullanıcıları için çeşitli ürünler geliştirip duruyor. Bunlardan biri de her kaska monte edilebilen Bluetooth özelliği ile kullanıcısını kablo derdinden de kurtaran ’Scalarider’ kulaklık. Bir süredir hakkında birşeyler yazayım diye test ettiğim bu kulaklık diğer kablolu modellere oranla elbette başarılı. Kullanıyorum dediysem bu durumdan kimselerin haberi yok elbette. Motordaydım tatlım duymadım lüksümü kaybetmemek için motordayken telefonu açmama rağmen şu tarz diyaloglar yaşandı hep.
Biliii biliiii biiiiiliiiii biiiliii...
Efendim?
Alo Ayşe Şule Selam ben bilmem kim. Naber Napiyosun?
İyi vallaha ne yapayım eve geldim şimdi
yemek yapıyorum. (Bu arada mesela boğaz köprüsünde karşıya geçmekteyim tabi.)
Hea iyi amma sesli yemek yapıyosun heralde? Noluyo mutfak mı yanıyo?
Yok ya bizim bu ocak çok ses çıkarıyo da hadi ben seni ararım yemeyi yakıcam bak...:)))
EVDEYİM, ÇEKİMDEYİM DERKEN
Allah’tan hani evdeyim, gazetedeyim, çekimdeyim derken ’Aaa öyle mi? Biz de şimdi senin motoru gördük de trafikte önümüzde gidiyo’ gibi bir cevapla karşılaşmadım. Neyse gelelim cihazımıza; Tam kasklara monte edilmesi de mümkün olan bu ürünün en hoş tarafı kaskın içine kulağınıza gelen kısmın son derece ince olup, kaskın yüzeyine kendiliğinden yapışması. Böylece kaskın ya da kulağınızın içinde bir fazlalık olarak canınızı sıkmıyor. Bluetooth özelliği ile kablolarla da uğraştırmıyor. Cep telefonunuza bir kere tanıtıyorsunuz bu aleti sonra kaskı her kafanıza taktığınızda çalan telefonlara otomatik ya da manuel cevap verebiliyorsunuz. Bu aletin hediyesi ise 149 dolar. Dediğim gibi bu aletin tek dezavantajı benim gibi motosiklette cep telefonu kullanmayan ve bunun keyfini yaşayan motorcuların yakınlarının bu aletten haberdar olup, bak kulaklık neyin varmış, geç bu motordaydım tatlım duymadım ayaklarını da bi tane şu aletten al’ dedirtebilecek olması. Hatta bu aleti motor kullanıcılarından çok, motorda cep telefonunu açmayan yakınları olanların almasından korkuyorum. Şaka bir yana, siz yine de motosiklette cep telefonu kullanımını bence bir kez daha düşünün. Motosiklet sürüş konsantrasyonu açısından, biri ile telefonda konuşmak çok parlak bir fikir değil ama böyle bir aletin varlığını kimselere söylemeden çok elzem durumlarda, ne bileyim çok önemli bir telefon beklerken motora binmek durumunda kaldığınızda filan kullanmak üzere almakta bir zarar yok.
Cihazın özellileri:
Her cins kapalı ve acık kaska montaj imkanı.
Bluetooth özelliğine sahip tüm cep telefonlarına uyumluluk.
AGC Teknolojisi: Hız değişimlerinde ve şehir içi gürültüsünde otomatik ses ayarı.
VOX Teknolojisi: Otomatik çağrı alma ve sesli arama.
7 saatlik konuşma süresi.
1 haftalık bekleme süresi.
2 Yıl garanti.
Fazla Fren lambası göz çıkarmaz
Açıkçası bunu test etmemiş, elimle dokunup bizzat muhatap olmamış olmama rağmen kulaklık olayından daha çok sevdim. İlk fırsatta bizzat da denemek istiyorum. İki parçadan oluşan lambayı kullanmak için stop lambamızı açıyoruz. Ampulümüzü çıkartıp cihazın kendi özel vericili ampulünü takıyoruz. Sonra diğer parçayı ki özel alıcılı ikinci stop lambası olacak esas parça bu, alıp motorun istediğimiz yerine, kaskın arkasına, hep kullandığımız çantamız varsa çantanın üzerine, top caselerimize vs.ye yapıştırıyoruz. İşlem tamam. Şimdi her frene bastığımızda bir fren lambamız daha oldu. Eğer vericili ampul motorunuza uymazsa özel bir adaptör ile fren elektriğine bağlanarak uyumlu hale getiriliyormuş. Dedim ya ben denemedim ama mantık olarak güzel, şık ve görünürlüğü arttırıyor olması sebebi ile faideli duruyor. Bu faideli aparatın hediyesi ise 45 dolarmış. Ayrıntılı bilgi için www.onlarmotor.com’a bir bakın.
Özellikler:Verici Tipi : Vericiyi içeren led ampul.
Alıcı Tipi : PC board üzerinde 6 adet LED lambası, verici dahil
Voltaj : DC 12V
Frekans : 433.92 MHz
Etki mesafesi : 2 metre
Alıcı Ağırlık : 12 gram
Verici Ağırlık : 50 gram
CE0336, CE ve FCC onaylı, patentli
Motokatalog bir dergi değil
Motokatalog’umuzu hepiniz biliyorsunuz artık. Türkiye’nin ilk motosiklet kataloğunu yaptığımızı geçtiğimiz haftalarda yazmıştım. Motokatalog hakkında sizlerden gelen yorumları okudukça, ekip olarak keyfimiz yerine geliyor. Ancak bazılarınızın düştüğü bir hatayı daha doğrusu bir yanlış anlamayı hemen yol yakınken düzeltmek istiyorum. Motokatalog her ay çıkacak bir motosiklet dergisi değil. Bu Türkiye’de ilk kez yapılan, içinde 322 model hakkında teknik bilgi, yorum, fotoğraf ve motosikletle ilgili çeşitli faideli yazılar bulunan, uzunca bir süre satışta olacak, kısmat olusa her sene yenisi çıkacak bir motosiklet kataloğu. Gelen maillerde ’bir sonraki ayın sayısını sabırsızlıkla bekliyoruz.’ gibisinden yorumlar okuyunca ilk başta Allah söyletti, inşallah o günleri de göreceğiz dedim ama sonra bu yanlış anlamayı düzeltmek istedim. Bu arada bayilerden yoklamaları alıyorum gün aşırı. Ahmet abi, Seda, Fevzi Usta, Güler, Necmettin, Ali, Vahap abi, Mustafa kardeş, Nalan bacı, Cem, Sedat, Tufan, Veli, Simla, Ayşegül, Aylin, Erkan enişte, Emre abi,
Aslan kardeş, Alper, Hakan, Murat, Mehmet abi, Osman, Selçuk, Hakkı abi siz hala yoklamalarda görünmüyorsunuz vallaha bilmem yani hea...